Pizza


Pizza

Ingrediencie (4 pizza koláče)

  • 1 kg hladkej múky
  • 540 ml vody
  • 20 g droždia
  • 100 ml oleja

Postup

Droždie dáme do misky s trochou vody a necháme vykvasiť. Múku zmiešame so soľou, pridáme kvások a miešame asi 1 minútu. Pridáme cukor a vodu. Všetko vymiešame na hladké cesto. Nakoniec pridáme olej a miešame asi 3 minúty. Cesto rozdelíme na bochníky a necháme vykysnúť na dvojnásobok.

Na pizzu rozložíme ďalšie suroviny podľa vlastnej chuti a fantázie. My sme na pizzu, ktorú vidíte na obrázku, použili rajčinový základ, mozzarellu, chorizo a čerstvé lístky bazalky.

Pizzu pečieme vo forme vysypanej polentou, prípadne polohrubou múkou, alebo priamo v peci. V druhom prípade je potrebné dno pece dobre vymiesť a posypať múkou. Doba pečenia je asi 3 - 5 minút do zlatista pri 300 - 330 °C. Pizzu otáčame vždy o 1/3.

Autor: Josef Trochta