Kuracie prsia marinované v jogurte


Kuracie prsia marinované v jogurte

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia
  • 500 g bieleho jogurtu
  • hrsť nasekanej bazalky
  • 8 ks sušených rajčín
  • citrón alebo limetka
  • jedna chilli paprička
  • soľ, korenie

Postup

Do kuracích pŕs urobíme kapsu a naplníme sušenými rajčinami. Jogurt zmiešame s nasekanou bazalkou, soľou, korením, chilli papričkou, citrónovou kôrou a šťavou. Prsia marinujeme cez noc, ale postačia aj 3 hodiny v chladničke. Pečieme pri 200 °C asi 15 až 20 minút.

Môžeme podávať so šalátom z baby špenátu, cherry rajčín a olív alebo môžeme pripraviť sendvič z cibatty s rukola šalátom, cherry rajčinami, reďkovkami, parmezánom a kyslou smotanou.

Autor: Josef Trochta